Studenter med inriktning mot Innovation and Entrepreneurship inom EIT Digital Program har under hösten 2019 fördjupat sig i L2GO inom temat ”Uber för hushållsnära tjänster”.

Arbetets målsättning har varit att förstå olika målgrupper för fem olika affärsmodeller:

  • Business-to-Consumer: Residential cleaning, textiles and laundry services at home stay
  • Business-to-Consumer: Cleaning, textiles and laundry services at apartment rental for short-term stay
  • Business-to-Consumer: Cleaning, textiles and laundry services at apartment rental for long-term stay
  • Business-to-Business: Platform for cleaning, textiles and laundry services at apartment rental during long-term stay
  • Business-to-Business: Platform for cleaning, textiles and laundry services at apartment rental during short-term stay

Arbetet har resulterat i fem marknadsunderssökningar.

Om L2GO och Wellbe i samarbete med Nordic Choice Hotels

L2GO är ett företag inom cirkulär ekonomi som i samarbete med Nordic Choice Hotels står bakom tjänsten Wellbe och konceptet Hotellkänslan™. Vår mission är att på sikt förändra vårt allas beteende, så att världens resurser kan användas på ett smartare sätt. Textilproduktionen är en av våra största miljöförstörare. Med modern teknik kan vi tillsammans skapa förutsättningar för att gemensamt och på enklast möjliga vis bidra till att vi blir bättre på att hushålla med jordens begränsade resurser. Precis som på ett hotell behöver du inte ha egna sängkläder och handdukar, utan i Hotellkänslan™ ingår förutom städning även bäddning samt att nymanglade sängkläder, tvättade badrumstextilier och påfyllning av duschtvål för hemmet ingår som en tjänst. Textilierna plockas upp, tvättas och manglas i professionella tvätterier som har högsta nivå av hygien. Därigenom bidrar kunderna också till miljön på ett positivt sätt genom att spara upp till 50 procent koldioxid (CO2) och vatten jämfört med att tvätta det i en vanlig privat tvättmaskin.

Läs mer om tjänsten

Testa tjänsten på www.wellbe.l2go.com