L2GO har ingått ett nytt samarbete med Uppsala universitet om marknadsanalyser. 

Under hösten 2019 har masterstudenter från programmet Industriell ledning och Innovation vid Uppsala universitet genomfört marknadsanalyser och utformat marknadsstrategier för att nå ut till olika målgrupper. Man har tittat på L2GO:s befintliga koncept kring cirkulärekonomi, men även applicerat det inom cirkulärt mode och för uthyrning av bostäder för att analysera marknaden för dessa segment.

”Att samarbeta med universitet och högskola är oerhört viktigt och värdefullt för oss. Det för med sig en unik möjlighet att få ta del av insikter och perspektiv från nästa generations beslutsfattare, vilket är ovärderligt för ett företag som L2GO som hela tiden behöver blicka framåt när vi utformar morgondagens hushållsnära tjänster.” Olof Lundström, vd L2GO

”Det tillför ett stort mervärde att samarbeta med externa företag i samband med våra kurser och examensarbeten, inte minst som det ger studenterna en djupare inblick i verkligheten som väntar dem efter studierna. L2GO är ett innovativt företag med en spännande affärsmodell för cirkulär ekonomi som är mycket intressant att fördjupa sig ytterligare i.” säger Thomas Lennerfors, professor vid Uppsala universitet.

Arbetet har resulterat i fyra olika rapporter.

L2GO och Wellbe i samarbete med Nordic Choice Hotels

L2GO är ett företag inom cirkulär ekonomi som i samarbete med Nordic Choice Hotels står bakom tjänsten Wellbe och konceptet Hotellkänslan™. Vår mission är att på sikt förändra vårt allas beteende, så att världens resurser kan användas på ett smartare sätt. Textilproduktionen är en av våra största miljöförstörare. Med modern teknik kan vi tillsammans skapa förutsättningar för att gemensamt och på enklast möjliga vis bidra till att vi blir bättre på att hushålla med jordens begränsade resurser. Precis som på ett hotell behöver du inte ha egna sängkläder och handdukar, utan i Hotellkänslan™ ingår förutom städning även bäddning samt att nymanglade sängkläder, tvättade badrumstextilier och påfyllning av duschtvål för hemmet ingår som en tjänst. Textilierna plockas upp, tvättas och manglas i professionella tvätterier som har högsta nivå av hygien. Därigenom bidrar kunderna också till miljön på ett positivt sätt genom att spara upp till 50 procent koldioxid (CO2) och vatten jämfört med att tvätta det i en vanlig privat tvättmaskin.

Läs mer om tjänsten

Testa tjänsten på www.wellbe.l2go.com