Idag påbörjas en av världens största konferenser om hållbar konsumtion och L2GO är på plats. 

Det är fjärde året som SCORAI (Sustainable Consumption Research & Action Initiative) sammankallar forskare och yrkesarbetande från hela världen som arbetar med frågor om stadsfrågor, social rättvisa och hållbar konsumtion.

Temat för årets upplaga av konferensen är ”Hållbar konsumtion och social rättvisa i en urbaniserande värld”. Med växande ojämlikheter mellan och inom samhällen, förändras konsumtionsmönster liksom begreppet ”hållbar konsumtion”.

Tillsammans med IKEA och the International Institute for Industrial Environmental Economics vid Lunds Universitet kommer L2GO att presentera och diskutera i ämnet ”Heminredning och nya affärsmodeller”. Konferensen är öppen för alla och är i år helt digital. Delta du med! Ta del av Lunds Universitets insikter från nya forskningsstudier kring hållbar konsumtion samt hur IKEA planerar att uppnå sitt mål att till år 2030 helt ha ställt om hela sin affär till cirkulär ekonomi. L2GO kommer att berätta kundens motiv att gå från existerande produktköp till att konsumera genom en hyrmodell. Vilka barriärer innebär detta och hur överkommer man som företag inom cirkulär ekonomi dessa barriärer?

Konferensen syftar till att möjliggöra  reflektion över och samtal om hållbar konsumtion, såsom: över- och underförbrukning som sker sida vid sida; de ojämna effekterna på olika socioekonomiska grupper vid övergången till mer hållbar konsumtion; hinder för mer hållbara sätt att leva och försörja sig baserat på ras, kön, makt och privilegium; effekterna på social rättvisa av urban gentrifiering och konsumtionsmönster.

L2GO och Wellbe i samarbete med Nordic Choice Hotels

L2GO är ett företag inom cirkulär ekonomi som i samarbete med Nordic Choice Hotels står bakom tjänsten Wellbe och konceptet Hotellkänslan™. Vår mission är att på sikt förändra vårt allas beteende, så att världens resurser kan användas på ett smartare sätt. Textilproduktionen är en av våra största miljöförstörare. Med modern teknik kan vi tillsammans skapa förutsättningar för att gemensamt och på enklast möjliga vis bidra till att vi blir bättre på att hushålla med jordens begränsade resurser. Precis som på ett hotell behöver du inte ha egna sängkläder och handdukar, utan i Hotellkänslan™ ingår förutom städning även bäddning samt att nymanglade sängkläder, tvättade badrumstextilier och påfyllning av duschtvål för hemmet ingår som en tjänst. Textilierna plockas upp, tvättas och manglas i professionella tvätterier som har högsta nivå av hygien. Därigenom bidrar kunderna också till miljön på ett positivt sätt genom att spara upp till 50 procent koldioxid (CO2) och vatten jämfört med att tvätta det i en vanlig privat tvättmaskin.

L2GO har funnits sedan 2017 och erbjuder Hotellkänslan™ på flera orter i Sverige. Se vår FAQ för att se var vi levererar.

 

Läs mer om tjänsten

Testa tjänsten på www.wellbe.l2go.com